Αναζήτηση  
 
 
  Αρχική Σελίδα   Η Εταιρεία   Εκδόσεις   Εκδηλώσεις   Νέα   Επικοινωνία  
 
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ομοιογραφικές Εκδόσεις
Λευκώματα
HMEPOΛOΓIA
Παιδικά Βιβλία
Eθνικό Iστορικό Mουσείο - Συλλογες
Γενικό Βιβλιοπωλείο - Προσφορές
Εκπαιδευτικά βιβλία
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

Θεατρικά Mονοπάτια

Oι εκδόσεις MENANΔPOΣ παρουσιάζουν με ιδιαίτερη υπερηφάνια την εκπαιδευτική σειρά ΘEATPIKA MONOΠATIA η οποία αποτελείται από: 4 βιβλία με 20 θεατρικά έργα 4 Cd με 60 τραγούδια από τις παραστάσεις 4 βιβλία με παρτιτούρες

περισσότερα...

 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΑΤΛΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ του κυρίου Μανώλη Κουδουμνάκη, Ιατρού ΩΡΛ. στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

περισσότερα...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”.

περισσότερα...

ΠΑΡOYΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟ (Βουλευτικό Ναυπλίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ο Δήμος Ναυπλιέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Ναυπλίου Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ» του συγγραφέα και φωτογράφου Σταύρου Πασίρογλου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:00 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτικό Ναυπλίου.

περισσότερα...

O TYXEPOΣ THΣ MEΓAΛHΣ KΛHPΩΣHΣ ΣTIΣ 30/4/2012

Στις 30 Aπριλίου και ώρα 18.00 έγινε η μεγάλη κλήρωση που είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας με μεγάλο τυχερό το ENIAIO ΛYKEIO ΓEPAΣ Περιοχή Παππάδος Λέσβος Tηλ.: 22510 82201

περισσότερα...

MEΓAΛH KΛHPΩΣH 30/4/2012

Aγαπητοί πελάτες, οι εκδόσεις MENANΔPOΣ θέλοντας να σας ευχαριστήσουν που συνεχίζεται να στηρίζετε το έργο μας, και με αυτό τον τρόπο συμβάλετε και εσείς στη διάδοση του καλού εκπαιδευτικού βιβλίου, αλλά και του ποιοτικού ιστορικού λευκώματος, αποφάσισαν να προσφέρουν σε έναν τυχερό μετά από κλήρωση 6 μοναδικές σειρές βιβλίων αξίας 800 ευρώ που θα εμπλουτίσουν σε μεγάλο βαθμό κάθε βιβλιοθήκη αλλά και θα μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση σε μικρούς και μεγάλους.

περισσότερα...

 

 

Αρχική σελίδα / Εκπαιδευτικά βιβλία / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παυλοπούλου Αντωνία
 
Μένανδρος
ISBN: 978-618-5033-12-5
 
Σελίδες: 90
Διαστάσεις: 22x30
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
 
Τιμή: 15,60 €
Τιμή Προσφοράς: 14,00 €
 
προσθήκη στο καλάθι
Περιγραφή

 Στον αιώνα μας η Τεχνολογία κατέχει σημαντική θέση στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Ο όρος Τεχνολογία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «τέχνη» και «λόγος». Τεχνολογία ονομάζουμε τη χρήση επιστημονικής γνώσης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Σε όλη του την ιστορία ο άνθρωπος χρησιμοποίησε την Τεχνολογία για να λύνει προβλήματα και να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες του παρουσιάζονταν. Η χρήση της Τεχνολογίας

άρχισε με τη μετατροπή φυσικών πρώτων υλών σε απλά εργαλεία. Η ανακάλυψη της φωτιάς βοήθησε στην εξέλιξη αυτού του τομέα, καθώς και στη διάθεση τροφής. Η εφεύρεση του τροχού βοήθησε στην επικοινωνία, στις εργασίες, στις μεταφορές και στα ταξίδια. Η εφεύρεση του ατμού ως κινητήριας δύναμης οδήγησε στη δημιουργία προηγμένων και αξιόπιστων μέσων μεταφοράς.


Ο όρος εφεύρεση αφορά στη δημιουργία ενός αντικειμένου που πριν δεν υπήρχε. Οι μέχρι σήμερα τεχνολογικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις είναι χιλιάδες. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια, πολλοί άνθρωποι, άπειρες δοκιμές και πειράματα ώσπου να φτάσουμε στις σπουδαίες εφευρέσεις που άλλαξαν ριζικά τη ζωή του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο άνθρωπος γεννά συνεχώς νέες ιδέες, χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια και κόπος ώστε η οποιαδήποτε εφεύρεση να μπορέσει να εφαρμοστεί και να αποδώσει εμπορικά.


Τα πρωτοποριακά, καινοτόμα προϊόντα διαδέχονται το ένα το άλλο στη σημερινή εποχή τόσο σύντομα και εντυπωσιακά! Σε μια εποχή τεχνολογικής έκρηξης, η εξοικείωση του παιδιού με την τεχνολογία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς στόχους της εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο καθημερινών μαθησιακών εμπειριών, τα παιδιά με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έρχονται σε επαφή και γνωριμία με βασικές τεχνολογικές γνώσεις και ανακαλύψεις, που συναντά το παιδί στην καθημερινότητα του: εργαλεία, μέσα μεταφοράς, μέσα επικοινωνίας, μέσα μαζικής πληροφόρησης, βιβλία, ηλεκτρισμός, μηχανές, ηλεκτρονικά και ψηφιακά παιχνίδια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και τόσα άλλα που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο. Όλα στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια ευκολότερη, καλύτερη και ποιοτική ζωή.


Τα παιδιά θα μάθουν να αξιοποιούν την Τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα θα μάθουν να μην τη μυθοποιούν. Στόχος μας είναι να αντιληφθούν τα παιδιά το μέτρο, την αξία και τη χρήση της για την κάλυψη πραγματικών αναγκών. Η Τεχνολογία έχει δύο όψεις: τη θετική και την αρνητική. Στην υπηρεσία της Ιατρικής, για παράδειγμα, έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έχουν προληφθεί και αντιμετωπιστεί σοβαρές ασθένειες.

 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ
  GO
Νέος Λογαριασμός
Υπενθύμιση Κωδικού
   
   
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”. Εφημερίδες χειρόγραφες, ή στον πολύγραφο και δεκάδες τυπωμένες σε μικρά επίπεδα πιεστήρια, σε πρόχειρα τυπογραφεία κρυμμένα σε σοφίτες, σε υπόγεια αλλά και πάνω στα βουνά, αποτελούν το κρυφό σχολειό της λευτεριάς των αδούλωτων Ελλήνων.

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

 
 
Αρχική Σελίδα | Η Εταιρεία | Εκδόσεις | Εκδηλώσεις | Νέα | Επικοινωνία | Προτάσεις | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

© 2011 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ. All Rights Reserved

Designed and developed by HellasSITES