Αναζήτηση  
 
 
  Αρχική Σελίδα   Η Εταιρεία   Εκδόσεις   Εκδηλώσεις   Νέα   Επικοινωνία  
 
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ομοιογραφικές Εκδόσεις
Λευκώματα
HMEPOΛOΓIA
Παιδικά Βιβλία
Eθνικό Iστορικό Mουσείο - Συλλογες
Γενικό Βιβλιοπωλείο - Προσφορές
Εκπαιδευτικά βιβλία
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

Θεατρικά Mονοπάτια

Oι εκδόσεις MENANΔPOΣ παρουσιάζουν με ιδιαίτερη υπερηφάνια την εκπαιδευτική σειρά ΘEATPIKA MONOΠATIA η οποία αποτελείται από: 4 βιβλία με 20 θεατρικά έργα 4 Cd με 60 τραγούδια από τις παραστάσεις 4 βιβλία με παρτιτούρες

περισσότερα...

 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΑΤΛΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ του κυρίου Μανώλη Κουδουμνάκη, Ιατρού ΩΡΛ. στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

περισσότερα...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”.

περισσότερα...

ΠΑΡOYΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟ (Βουλευτικό Ναυπλίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ο Δήμος Ναυπλιέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Ναυπλίου Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ» του συγγραφέα και φωτογράφου Σταύρου Πασίρογλου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:00 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτικό Ναυπλίου.

περισσότερα...

O TYXEPOΣ THΣ MEΓAΛHΣ KΛHPΩΣHΣ ΣTIΣ 30/4/2012

Στις 30 Aπριλίου και ώρα 18.00 έγινε η μεγάλη κλήρωση που είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας με μεγάλο τυχερό το ENIAIO ΛYKEIO ΓEPAΣ Περιοχή Παππάδος Λέσβος Tηλ.: 22510 82201

περισσότερα...

MEΓAΛH KΛHPΩΣH 30/4/2012

Aγαπητοί πελάτες, οι εκδόσεις MENANΔPOΣ θέλοντας να σας ευχαριστήσουν που συνεχίζεται να στηρίζετε το έργο μας, και με αυτό τον τρόπο συμβάλετε και εσείς στη διάδοση του καλού εκπαιδευτικού βιβλίου, αλλά και του ποιοτικού ιστορικού λευκώματος, αποφάσισαν να προσφέρουν σε έναν τυχερό μετά από κλήρωση 6 μοναδικές σειρές βιβλίων αξίας 800 ευρώ που θα εμπλουτίσουν σε μεγάλο βαθμό κάθε βιβλιοθήκη αλλά και θα μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση σε μικρούς και μεγάλους.

περισσότερα...

 

 

Αρχική σελίδα / Eθνικό Iστορικό Mουσείο - Συλλογες / Η ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ-Πρωτεύουσα του Ελληνισμού
Η ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ-Πρωτεύουσα του Ελληνισμού
Κώστας Μπίρης
 
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
ISBN:
 
Σελίδες: 580
Διαστάσεις: 29Χ30
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
 
Τιμή: 90,00 €
Τιμή Προσφοράς: 80,00 €
 
προσθήκη στο καλάθι
Περιγραφή

Tο συλλεκτικό λεύκωμα Η ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ-Πρωτεύουσα του Ελληνισμού αποτελεί μία μοναδική αδημοσίευτη μελέτη του σημαντικότερου ίσως Αρχιτέκτονα, Πολεοδόμου και Λαογράφου Κώστα Η. Μπίρη, που εκδίδεται εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τη συγγραφή της. Ο Μπίρης  καταγράφει όλες τις πολεοδομικές εξελίξεις της Αθήνας για διάστημα μεγαλύτερο των  40 ετών. 

Στο λεύκωμα περιέχονται αδημοσίευτα αρχιτεκτονικά και  πολεοδομικά σχέδια από τους πρώτους τοπογραφικούς χάρτες των Αθηνών (W.M. Leake 1821), (J.F. Besan 1826), (Κλεάνθης & Schaubert 1831) κ.ά., καθώς και πολύ σπάνιες φωτογραφίες της Αθήνας

ΠΡΟΛΟΓΟΣ (Μάνου Γ. Μπίρη)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ (Αλ. Παπαγεωργίου Βενετά)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΙΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Η ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

 

O Κ. Μπίρης συγγράφει ένα βιβλίο ευανάγνωστο, αφηγηματικό και θεμελιωμένο σε ιστορική τεκμηρίωση που εμπλουτίζεται με τις προσωπικές κριτικές του επιμελητή Αλεξάνδρου Παπαγεωργίου Βενετά. 

Με το έργο του προσφέρει μια γενική εποπτεία της Αθήνας από τα πρώτα αρχιτεκτονικά σχέδια αμέσως μετά την απελευθέρωση του 1821 μέχρι και τον θάνατο του συγγραφέα το 1980. 

Οι Μελετητές, οι Αρχιτέκτονες, οι Πολιτικοί Μηχανικοί, οι Πολεοδόμοι, οι Ιστορικοί, αλλά και οι λάτρεις της παλαιάς Αθήνας, της Ιστορίας και της Φωτογραφίας θα βρουν στο παρόν λεύκωμα ένα μοναδικό μείγμα συγγραφής και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

 
 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ
  GO
Νέος Λογαριασμός
Υπενθύμιση Κωδικού
   
   
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”. Εφημερίδες χειρόγραφες, ή στον πολύγραφο και δεκάδες τυπωμένες σε μικρά επίπεδα πιεστήρια, σε πρόχειρα τυπογραφεία κρυμμένα σε σοφίτες, σε υπόγεια αλλά και πάνω στα βουνά, αποτελούν το κρυφό σχολειό της λευτεριάς των αδούλωτων Ελλήνων.

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

 
 
Αρχική Σελίδα | Η Εταιρεία | Εκδόσεις | Εκδηλώσεις | Νέα | Επικοινωνία | Προτάσεις | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

© 2011 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ. All Rights Reserved

Designed and developed by HellasSITES