Αναζήτηση  
 
 
  Αρχική Σελίδα   Η Εταιρεία   Εκδόσεις   Εκδηλώσεις   Νέα   Επικοινωνία  
 
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ομοιογραφικές Εκδόσεις
Λευκώματα
HMEPOΛOΓIA
Παιδικά Βιβλία
Eθνικό Iστορικό Mουσείο - Συλλογες
Γενικό Βιβλιοπωλείο - Προσφορές
Εκπαιδευτικά βιβλία
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

Θεατρικά Mονοπάτια

Oι εκδόσεις MENANΔPOΣ παρουσιάζουν με ιδιαίτερη υπερηφάνια την εκπαιδευτική σειρά ΘEATPIKA MONOΠATIA η οποία αποτελείται από: 4 βιβλία με 20 θεατρικά έργα 4 Cd με 60 τραγούδια από τις παραστάσεις 4 βιβλία με παρτιτούρες

περισσότερα...

 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Τριγώνη «Η Αθήνα Μέσα από τα Μάτια μου» «Athens through my eyes» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Σταδίου 13

περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΑΤΛΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ του κυρίου Μανώλη Κουδουμνάκη, Ιατρού ΩΡΛ. στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

περισσότερα...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”.

περισσότερα...

ΠΑΡOYΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟ (Βουλευτικό Ναυπλίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ο Δήμος Ναυπλιέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Ναυπλίου Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ» του συγγραφέα και φωτογράφου Σταύρου Πασίρογλου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:00 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτικό Ναυπλίου.

περισσότερα...

O TYXEPOΣ THΣ MEΓAΛHΣ KΛHPΩΣHΣ ΣTIΣ 30/4/2012

Στις 30 Aπριλίου και ώρα 18.00 έγινε η μεγάλη κλήρωση που είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας με μεγάλο τυχερό το ENIAIO ΛYKEIO ΓEPAΣ Περιοχή Παππάδος Λέσβος Tηλ.: 22510 82201

περισσότερα...

MEΓAΛH KΛHPΩΣH 30/4/2012

Aγαπητοί πελάτες, οι εκδόσεις MENANΔPOΣ θέλοντας να σας ευχαριστήσουν που συνεχίζεται να στηρίζετε το έργο μας, και με αυτό τον τρόπο συμβάλετε και εσείς στη διάδοση του καλού εκπαιδευτικού βιβλίου, αλλά και του ποιοτικού ιστορικού λευκώματος, αποφάσισαν να προσφέρουν σε έναν τυχερό μετά από κλήρωση 6 μοναδικές σειρές βιβλίων αξίας 800 ευρώ που θα εμπλουτίσουν σε μεγάλο βαθμό κάθε βιβλιοθήκη αλλά και θα μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση σε μικρούς και μεγάλους.

περισσότερα...

 

 

Αρχική σελίδα / Ομοιογραφικές Εκδόσεις / ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΛΩΖΑΝΗΣ, ΣΕΒΡΩΝ, ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ)
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΛΩΖΑΝΗΣ, ΣΕΒΡΩΝ, ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ)
Δήμος Λεβιθόπουλος
 
ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ
ISBN: 978-618-5033-62-0
 
Σελίδες: 488
Διαστάσεις: 22x30
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
 
Τιμή: 150,00 €
Τιμή Προσφοράς: 140,00 €
 
προσθήκη στο καλάθι
Περιγραφή

Μία σημαντική συλλογική εργασία επαναφέρει στο φως το περιεχόμενο των τριών Συνθηκών που υπεγράφησαν μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τις Συνθήκες Βερσαλλιών, Σεβρών και Λωζάνης.

Με την ευγενική παραχώρηση των πρωτοτύπων αρχείων από την Εθνολογική και Ιστορική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, καθώς επίσης και από το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων “Γεώργιος Λεβιθόπουλος”, οι Εκδόσεις Μένανδρος προχώρησαν στην έκδοση του συνολικού περιεχομένου και των τριών Συνθηκών με τη μέθοδο της ομοιοτυπικής αναπαραγωγής και με καλλιτεχνική χειροποίητη βιβλιοδεσία. 
Μέσα από τις αυθεντικές σελίδες των πρωτοτύπων Συνθηκών, οι οποίες καθόρισαν από τότε την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, και ταυτόχρονα σκιαγράφησαν τον παγκόσμιο χάρτη, μεταφέρονται αυτούσια όλοι οι όροι, αλλά και οι υποχρεώσεις των εμπλεκομένων μερών-χωρών, δίνοντας την ευκαιρία, ακόμη και στον πιο απαιτητικό μελετητή, να αποκτήσει την πλέον αντικειμενική και ολοκληρωμένη επίγνωση επί των συγκεκριμένων θεμάτων, μέρος των οποίων -τουλάχιστον για τη χώρα μας- παραμένουν επίκαιρα και φλέγοντα μέχρι σήμερα.
 
1ος ΤΟΜΟΣ: ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ - 28 Ιουνίου 1919
Το αρχαίο ρητό «οὐαί τοῖς ἡττημένοις» βρίσκει πλήρη εφαρμογή σε όσα υπεγράφησαν στη συνθήκη ειρήνης, αφενός, μεταξύ των νικητών συμμάχων και συνασπισμένων δυνάμεων και, αφετέρου, της Γερμανίας μετά τη λήξη του A´ Παγκοσμίου Πολέμου.
 
2ος ΤΟΜΟΣ: ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ - 10 Αυγούστου 1920
Η συνθήκη ειρήνης μεταξύ των Συμμάχων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπεγράφη έναν χρόνο μετά από εκείνη των Βερσαλλιών, στη γαλλική πόλη Σεβρ (Sevres). Η Συνθήκη των Σεβρών έφερνε την Ελλάδα πολύ κοντά στην πραγμάτωση του οράματος της «Μεγάλης Ιδέας», καθώς γινόταν κράτος «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», με την ανάληψη της προσωρινής διοίκησης της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης και την προοπτική της μελλοντικής προσάρτησής της. Επιπλέον, η Τουρκία παραχωρούσε στην Ελλάδα την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο.
 
3ος ΤΟΜΟΣ: ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ - 24 Ιουλίου 1923
Η ελληνική ήττα στη Μικρά Ασία οδήγησε στην ανακωχή των Μουδανιών στις 11 Οκτωβρίου 1922. Έναν μήνα αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 1922, συνεκλήθη στη Λωζάνη συνδιάσκεψη ειρήνης μεταξύ της Αντάντ και της Τουρκίας. Η Συνθήκη της Λωζάνης παραμένει η μόνη από τις συνθήκες ειρήνης που ισχύει από τη λήξη του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, στον έναν σχεδόν αιώνα ζωής της, οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει πολλά άρθρα της, και ειδικά εκείνα που αφορούν στην Κύπρο, στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου κ.ά. 
 
Η συλλεκτική έκδοση προσφέρεται σε καλαίσθητη κασετίνα και συνοδεύεται από ειδικό τόμο, στον οποίο καταγράφονται και αναλύονται όλες οι διεθνείς συγκυρίες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, τα «διπλωματικά παιχνίδια», καθώς και τα «συμφέροντα» που αναδιαμόρφωσαν τον παγκόσμιο  χάρτη.
 
Το έργο συμπληρώνεται από τρεις χάρτες, ομοιοτυπική αναπαραγωγή των πρωτοτύπων χαρτών, που περιλαμβάνονταν στα αυθεντικά αρχεία των Συνθηκών.
 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ
  GO
Νέος Λογαριασμός
Υπενθύμιση Κωδικού
   
   
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όταν μιλάς για Κατοχή, μιλάς για Αντίσταση. Κι όταν μιλάς για Αντίσταση, το πρώτο που λες είναι “Απαγορευμένος Αντιστασιακός Τύπος”. Εφημερίδες χειρόγραφες, ή στον πολύγραφο και δεκάδες τυπωμένες σε μικρά επίπεδα πιεστήρια, σε πρόχειρα τυπογραφεία κρυμμένα σε σοφίτες, σε υπόγεια αλλά και πάνω στα βουνά, αποτελούν το κρυφό σχολειό της λευτεριάς των αδούλωτων Ελλήνων.

περισσότερα...

NAYΠΛIO - METAΞY XPONOY & XΩPOY

περισσότερα...

 
 
Αρχική Σελίδα | Η Εταιρεία | Εκδόσεις | Εκδηλώσεις | Νέα | Επικοινωνία | Προτάσεις | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

© 2011 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ. All Rights Reserved

Designed and developed by HellasSITES